Sorg

Noen ganger tror jeg at jeg har kontroll over sorgen.
Jeg tror at jeg kan velge når jeg skal gråte og la meg selv være trist, og at jeg kan velge å ha det fint når jeg ikke orker å være trist lenger.

Jeg prøver bare å lure meg selv. Hvem har noen gang hatt kontroll over sorgen? Eller over følelsene sine? Jeg har aldri hørt om eller opplevd et vellykket tilfelle...

Det er rart hvor mye man kan prøve å lure seg selv til å tro på, selv om man, egentlig, innerst inne vet sannheten.

Min sannhet er at jeg har null kontroll over sorgen. Sorgen kan komme når som helst. Noen ganger kommer sorgen smygende over meg som en varm klem. Da tar jeg hjertelig i mot den og lar tårene trille som små fine perler. Det er den fine sorgen.
Den fine sorgen vil jeg helst ha alene eller sammen med andre som har akkurat den samme type sorg som jeg har der og da. Da kan vi sitte og kjenne på den varme fine sorgen og lage fine perler sammen.

Andre ganger kan sorgen komme luskende, som om den prøver å være den myke fine sorgen, men den er ikke det. Den er urettferdig og feig. Den kommer gjerne når jeg vil fortelle om mamma uten å gråte. Den feige sorgen jobber jeg hardt med å forme om til den fine sorgen. Egentlig tror jeg at den feige sorgen er den fine sorgen. Det er bare jeg som ikke vil godta den helt enda.

Den verste sorgen av alle er den som kommer helt plutselig. Den kommer aldri med noe forvarsel. Den kan kaste seg inn i magen min som en vond klump, eller inn i halsen min som en bit som har satt seg fast, eller den kan sette seg i øynene mine som et rusk. 
Denne sorgen vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre med enda. Jeg bare håper og tror at denne sorgen etterhvert mykner litt til.

All sorg skal få lov å komme frem. Uansett. Jeg vet det så godt, jeg må bare øve meg litt til.
Stikkord:

7 kommentarer

fia

15.feb.2012 kl.14:38

Du har et fantastisk skrivetalent Lorien.

Utrolig glad i deg!

odonata

15.feb.2012 kl.15:25

fia: Eg håpte at eg skulle klare å formulere meg bra når eg begynte å skrive bloggen, ser ut som det foreløpig falle i smak hos andre. Det betyr veldig mye for meg. :)

Kjempe gla i deg og! Søte du :)

Ragna

15.feb.2012 kl.15:59

Du e flinke å skrive Lorien. Og ej kjenne meg godt igjen.

odonata

15.feb.2012 kl.21:13

Ragna: Takk for fine ord Ragna. :) Så kjekt å se at du har lest bloggen!

Bordellet i Bergen

20.feb.2012 kl.14:51

Kjære deg! Takk for kommentar på bloggen vår. Nå har jeg lest gjennom bloggen din, og det er trist, men god lesning! Lykke til med å følge din gode mammas råd!

Fiona

28.feb.2012 kl.23:20

Eg hadde egentlig tenkt å skrive en kommentar til dette innlegget for litt siden, 19.februar faktisk. Den dagen eg leste det, som tilfeldigvis va den dagen det va 9 år siden min egen mamma gikk bort. Det du skrive e så sterkt, sant, nydelige, sårt og gjenkjenneligt Lorien. Eg har sagt det før og, men det e litt rart å lese mine egne følelser, når noen andre har skreve det. Men det e fint og, og det e uendelig fint å kunne vite litt om at det komme te å gå bra. Det går aldri over, men den sorgen du beskrive her, den snikende sorgen blir lettere å takle. Og den litt gode, forutsigbare sorgen blir bare mer forutsigbar, og litt fin tilogmed. Kanskje du og oppleve etterhvert at den snikende sorgen blir en forutsigbar sorg, som trengs for å ikje glemme, og for å kjenne på alle følelsene, de gode og de vonde.

Eg seie ikje at det skjer snart, men eg e ganske så sikker på at det skjer for deg og. Det vil eg du ska vite :)

Takk for at du skrive Lorien, og ikje minst for at du dele.

Eg e stolt av deg :)

Klem

odonata

28.feb.2012 kl.23:45

Fiona:

Nå blir eg ennå mer emosjonell enn eg allerede e fra før av å skrive...

Igjen; betyr mye at det eg skrive e gjenkjennelig og at du syns det e fint på ein måte og. Takk for alle de kloke ord og all omtanken du dele med meg når det komme te mamma. Så tusen takk for alt du seie, skrive og fortelle. Og ikkje minst at du lese.

Tusen takk Fiona. :)

Skriv en ny kommentar

odonata

odonata

24, Stavanger

Min ubeskrivelig gode mamma sa at vi må prøve å nyte de fine øyeblikkene i hverdagen. Jeg prøver så godt jeg kan.

bloglovin ToppBlogg - toppliste for bloggere

Kategorier

Arkiv

hits